Print valgmuligheder:

Asiatisk inspireret nudelsalat med oksekød, misodressing og hvidløgs-chips

Vælg4 Portioner

Salat
 250 g. Boghvedenudler eller risnudler
 ¼ lilla spidskål
 10 radiser
 2 skoleagurker
 1 gul peberfrugt
 100 g. sugarsnaps
 ½ frisk rød chili
 1 spsk. smør
 1 spsk. olivenolie
 2 tykstegsbøffer
 ½ tsk. salt
Misodressing
 2 spsk. miso
 2 spsk. sesamolie
 1 spsk. soyasauce
 1 spsk. risvineddike
 1 spsk. fintrevet frisk ingefær
 1 spsk. limesaft
Hvidløgs-chips
 6 fed hvidløg
 2 spsk. sesamolie
 1 dl. smagsneutral olie
 ¼ tsk. salt
Pynt
 2 spsk. sesam
 1 bdt. frisk koriander
1

Kog nudlerne efter anvisning på emballagen og lad dem afkøle.
Snit spidskål meget fint, og skær radiser i tynde skiver. Skær skoleagurker på langs i tynde skiver og skær peberfrugten i strimler. Skær sugarsnaps i halve på langs og chilipeber i meget tynde skiver.

Opvarm smør og olivenolie i en pande. Steg tykstegsbøfferne 2-3 minutter på hver side og lad dem hvile 5 minutter. Drys med salt og skær dem i tynde skiver.
Rør miso med sesamolie, soya, risvin eddike, ingefær og limesaft.

Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde skiver. Opvarm de to slags olie i en lille gryde, og steg så hvidløgsskiverne ganske kort i den varme olie. De må kun tage en smule farve, hold godt øje, da det pludselig går hurtigt. Tag dem op og læg til afkøling på et stykke køkkenrulle, og drys med salt.

Anret nudler og grøntsager i en skål, og læg herpå skiver af tykstegsbøf. Dryp misodressingen over, og drys med hvidløgschips, sort sesam og frisk koriander.

Tip
2

Server evt. alle ingredienser hver for sig, så hver person kan sammensætte sin egen salat. På den måde kan alle være med, og det giver et flot bord, fyldt med de mange smukke grøntsager, som er skåret i lækre bidder.

Næringsfakta

Portioner 4