Bagt tomatsauce og kødboller

Hurtigt lavet mad, som passer sig selv i ovnen er en sikker hverdags-vinder herhjemme. Og den her bagte tomatsauce med kødboller er bestemt ingen undtagelse!

Her kommes alle tomatsauce ingredienserne direkte i et fad og herpå lægges kødbollerne. Fadet bages i ovnen, mens der bare skal koges pasta, laves lektier og hygges lidt inden spisetid.

I retten her er der sneget lidt ekstra grønt ind i form af squash i tomatsaucen og rødbeder i kødbollerne… Server med frisk pasta eller måske blomkålsris?

Vælg4 Portioner
Del på pinterest

Ingredienser

Kødboller
 400 g. hakket oksekød
 1 spsk. friskost med krydderier
 1 tsk. salt
 150 g. fintrevet rødbede
 0,50 tsk. fintrevet citronskal
 1 tsk. pizzakrydderikan erstattes af oregano
Tomat sauce
 2 dåser flåede tomater
 1 løg
 1 fed hvidløg
 200 g. squash
 1 tsk. salt
 1 tsk. pizzakrydderikan erstattes af oregano

Sådan gør du

1

Rør det hakkede oksekød med friskost, salt, rødbede, citronskal og pizzakrydderi.
Form farsen til små kødboller.

2

Skær de flåede tomater i stykker og læg dem i et smurt, ildfast fad.
Skær løget i små tern, pres hvidløget og riv squashen, og bland det hele sammen med de flåede tomater. Tilsæt salt og pizzakrydderi og vend det godt rundt.

3

Fordel nu kødbollerne på tomatbunden og bag fadet i ovnen ca. 35 minutter ved 200 grader.
Server med friskkogt pasta, et drys frisk basilikum og måske lidt parmesan

4

Måske vil du også prøve


3 i 1 Laksecreme med purløg og peberfrugt


Asiatisk inspireret nudelsalat med oksekød, misodressing og hvidløgs-chips


Bagt tomatsauce og kødboller


Balsamicobagte rødbeder på salat med gedeost, valnødder og appelsindressing

Tina Sprogø
Foodstyling – Fotografering
Markedsføring – Opskriftudvikling

Velkommen hos Foodzens!

Her får du inspiration til mad som er hurtig, nem og sund – med masser af smag og farve! Jeg laver helst mad med masser af grøntsager i alverdens former (nogen gange er de nærmest usynlige #hiddenveggies) og med enkle, lettilgængelige råvarer. Jeg hedder Tina og jeg glæder mig til at byde dig indenfor. Jeg er uddannet Ernærings- og  husholdningsøkonom, og driver virksomheden tinasprogoe.dk, hvor jeg tilbyder bl.a. markedsføring til fødevareproducenter i form af tekst, fotos, opskriftudvikling, foodstyling og konceptudvikling.

Velkommen indenfor!