Blomkåls-mayo med citron

Blomkåls-mayo

Mayo med grøntsager? Ja – blomkål er din ven og kan tilføjes så mange steder, uden man næsten opdager det. Prøv f.eks. blomkål i en hjemmelavet mayo – den bliver både let og cremet i konsistensen. Smagen kan justeres med de urter eller krydderier du har lyst til. Jeg synes aldrig, man går galt i byen med citron!

Vælg4 Portioner
Del på pinterest

Ingredienser

 4 æggeblommer
 2 spsk. citronsaft
 1 spsk. fintrevet citronskal
 1 tsk. citronpeber
 1 tsk. salt
 2,5 dl. smagsneutral olie, f.eks. vindruekerneolie
 3 dl. kogt, afkølet blomkål

Sådan gør du

1

Læg æggeblommerne i bunden af et højt glas, og tilsæt citronsaft, revet skal af citron, citronpeber og salt. Hæld forsigtigt olien på, så den lægger sig øverst. Sæt en stavblender i bunden af glasset, og blend til en ensartet, cremet mayo. Kog blomkål mørt og lad det afkøle. Blend blomkålen med lidt vand til en cremet og ensartet konsistens. Vend forsigtigt blomkålsmosen i mayo’en, smag til og lad blomkålsmayo’en trække på køl inden servering.

Måske vil du også prøve


3 i 1 Laksecreme med purløg og peberfrugt


Bagt tomatsauce og kødboller


Banan-is i farver


Blomkåls-mayo med citron

Tina Sprogø
Foodstyling – Fotografering
Markedsføring – Opskriftudvikling

Velkommen hos Foodzens!

Her får du inspiration til mad som er hurtig, nem og sund – med masser af smag og farve! Jeg laver helst mad med masser af grøntsager i alverdens former (nogen gange er de nærmest usynlige #hiddenveggies) og med enkle, lettilgængelige råvarer. Jeg hedder Tina og jeg glæder mig til at byde dig indenfor. Jeg er uddannet Ernærings- og  husholdningsøkonom, og driver virksomheden tinasprogoe.dk, hvor jeg tilbyder bl.a. markedsføring til fødevareproducenter i form af tekst, fotos, opskriftudvikling, foodstyling og konceptudvikling.

Velkommen indenfor!