Print valgmuligheder:

Blomkåls-mayo med citron

Vælg4 Portioner

Blomkåls-mayo

 4 æggeblommer
 2 spsk. citronsaft
 1 spsk. fintrevet citronskal
 1 tsk. citronpeber
 1 tsk. salt
 2,50 dl. smagsneutral olie, f.eks. vindruekerneolie
 3 dl. kogt, afkølet blomkål
1

Læg æggeblommerne i bunden af et højt glas, og tilsæt citronsaft, revet skal af citron, citronpeber og salt. Hæld forsigtigt olien på, så den lægger sig øverst. Sæt en stavblender i bunden af glasset, og blend til en ensartet, cremet mayo. Kog blomkål mørt og lad det afkøle. Blend blomkålen med lidt vand til en cremet og ensartet konsistens. Vend forsigtigt blomkålsmosen i mayo'en, smag til og lad blomkålsmayo'en trække på køl inden servering.

Næringsfakta

Portioner 4