Cremet gulerodssuppe med sprød topping

En varmende suppe med smæk på smag og farver, og ganske enkelt spækket med grøntsager!

Suppen kan tilføjes lidt kokosmælk til sidst, som runder smagen fint af og gør den ekstra cremet.

Smager også super med røde linser kogt med sammen med gulerødderne, de koger helt ud og blendes med og giver mere fylde og protein i retten.

Du kan servere med f.eks. brød eller pita-chips.

Vælg4 Portioner
Del på pinterest

Ingredienser

Gulerodssuppe
 1 spsk. kokosolie
 350 g. gulerødder
 1 stort løg
 1 fed hvidløg
 200 g. squashskræl squashen (eller brug en gul squash) for at få den flotteste farve på suppen
 1 rød peberfrugt
 1 spsk. finthakket frisk ingefær
 12 tsk. finthakket frisk rød chili
 1 tsk. finthakket frisk gurkemeje kan udelades
 1 tsk. finthakket citrongræs
 6 dl. vand
 1 spsk. grøntsagsbouillon
 1 tsk. salt
 1 bdt. frisk korianderkan erstattes af frisk persille
 1 lime
Sprød topping
 4 spsk. græskarkerner
 1 spsk. sesamolie
 4 spsk. afskallede hampefrø
 1 spsk. ras al hanout krydderi
 0,50 tsk. salt

Sådan gør du

1

Smelt kokosolien i en stor gryde. Skær gulerødder, løg , hvidløg, squash og rød peberfrugt i tern og steg det et par minutter i kokosolien.

2

Tilsæt ingefær, chili, gurkemeje og citrongræs. Hæld nu vand på og lad det koge op. Lad suppen simre ca. 30 minutter til alle grøntsager er helt møre. Tilsæt så bouillon, limesaft og salt og blend suppen godt igennem, til den er cremet.

3

Opvarm sesamolien på en pande og rist græskarkerner, hampefrø og krydderier 4-5 minutter ved svag varme.

4

Server suppen med et drys sprød topping, friske koriander og ekstra chili.

Måske vil du også prøve


3 i 1 Laksecreme med purløg og peberfrugt


Asiatisk inspireret nudelsalat med oksekød, misodressing og hvidløgs-chips


Bagt tomatsauce og kødboller


Balsamicobagte rødbeder på salat med gedeost, valnødder og appelsindressing

Tina Sprogø
Foodstyling – Fotografering
Markedsføring – Opskriftudvikling

Velkommen hos Foodzens!

Her får du inspiration til mad som er hurtig, nem og sund – med masser af smag og farve! Jeg laver helst mad med masser af grøntsager i alverdens former (nogen gange er de nærmest usynlige #hiddenveggies) og med enkle, lettilgængelige råvarer. Jeg hedder Tina og jeg glæder mig til at byde dig indenfor. Jeg er uddannet Ernærings- og  husholdningsøkonom, og driver virksomheden tinasprogoe.dk, hvor jeg tilbyder bl.a. markedsføring til fødevareproducenter i form af tekst, fotos, opskriftudvikling, foodstyling og konceptudvikling.

Velkommen indenfor!