Print valgmuligheder:

Cremet gulerodssuppe med sprød topping

Vælg4 Portioner

Gulerodssuppe
 1 spsk. kokosolie
 350 g. gulerødder
 1 stort løg
 1 fed hvidløg
 200 g. squashskræl squashen (eller brug en gul squash) for at få den flotteste farve på suppen
 1 rød peberfrugt
 1 spsk. finthakket frisk ingefær
 12 tsk. finthakket frisk rød chili
 1 tsk. finthakket frisk gurkemeje kan udelades
 1 tsk. finthakket citrongræs
 6 dl. vand
 1 spsk. grøntsagsbouillon
 1 tsk. salt
 1 bdt. frisk korianderkan erstattes af frisk persille
 1 lime
Sprød topping
 4 spsk. græskarkerner
 1 spsk. sesamolie
 4 spsk. afskallede hampefrø
 1 spsk. ras al hanout krydderi
 0,50 tsk. salt
1

Smelt kokosolien i en stor gryde. Skær gulerødder, løg , hvidløg, squash og rød peberfrugt i tern og steg det et par minutter i kokosolien.

2

Tilsæt ingefær, chili, gurkemeje og citrongræs. Hæld nu vand på og lad det koge op. Lad suppen simre ca. 30 minutter til alle grøntsager er helt møre. Tilsæt så bouillon, limesaft og salt og blend suppen godt igennem, til den er cremet.

3

Opvarm sesamolien på en pande og rist græskarkerner, hampefrø og krydderier 4-5 minutter ved svag varme.

4

Server suppen med et drys sprød topping, friske koriander og ekstra chili.

Næringsfakta

Portioner 4