Frokostsalat med laks, avocado og chiliolie

Når frokosten skal være hurtig og lækker på samme tid, så er sådan en frokost salat simpelthen nærmest altid en god ide. For det første er det nemt at spise masser af grønt, når der er godt selskab af en god marinade og f.eks. fisk eller kylling. Og derudover er det nemt at få brugt små rester, som indgår i den samlede ret, og bare gør det endnu mere lækkert med de mange smagsnuancer, der mødes.

Opskriften er egnet til keto eller low-carb livsstil.

Vælg4 Portioner
Del på pinterest

Ingredienser

 200 g. røget laks
 2 avocado
 4 kogte æg
 3 dl. fintsnittet spidskål
 150 g. agurk
 150 g. cherrytomater
 4 spsk. olivenolie
 1 tsk. tørrede chiliflager
 1 spsk. citronsaft
 Friske krydderurter, f.eks. persille, kørvel eller purløg

Sådan gør du

1

Skær laks, avocado og kogte æg i mindre stykker og anret i et fad eller dybe tallerkner, sammen med spidskål. Skær agurk i skiver og tomater i halve eller kvarte, og kom dem i salaten.

Bland olie med chiliflager, honning og citronsaft, og dryp dressingen over salaten. Pynt med friske krydderurter og server evt. med brød.

Måske vil du også prøve


3 i 1 Laksecreme med purløg og peberfrugt


Asiatisk inspireret nudelsalat med oksekød, misodressing og hvidløgs-chips


Bagt tomatsauce og kødboller


Balsamicobagte rødbeder på salat med gedeost, valnødder og appelsindressing

Tina Sprogø
Foodstyling – Fotografering
Markedsføring – Opskriftudvikling

Velkommen hos Foodzens!

Her får du inspiration til mad som er hurtig, nem og sund – med masser af smag og farve! Jeg laver helst mad med masser af grøntsager i alverdens former (nogen gange er de nærmest usynlige #hiddenveggies) og med enkle, lettilgængelige råvarer. Jeg hedder Tina og jeg glæder mig til at byde dig indenfor. Jeg er uddannet Ernærings- og  husholdningsøkonom, og driver virksomheden tinasprogoe.dk, hvor jeg tilbyder bl.a. markedsføring til fødevareproducenter i form af tekst, fotos, opskriftudvikling, foodstyling og konceptudvikling.

Velkommen indenfor!