Græskarrisotto med grønkålschips

Hokkaido græskars smukke farve er helt speciel, og farven er en ægte indikation på, at efteråret er her. Hokkaido er en både sund og velsmagende efterårsråvare, og her serveres den i risotto toppet med sprøde grønkålschips. Risottoen er vegansk og parmesan erstattet af gærflager. Du kan selvfølgelig sagtens bruge parmesan istedet. Server evt. med lidt brød og du har en sund og mættende efterårsret.

Tip: Lav dobbeltportion af græskarpuré, og du har en super base til en dag, hvor aftensmaden skal være ekstra nem – græskarpureen er nemlig fundamentet til en ultranem hokkaidosuppe med ingefær og kokosmælk (se opskriften her)

Opskriften er lavet i samarbejde med Jeksen Grønthandel 

 

Vælg4 Portioner
Del på pinterest

Ingredienser

Græskar puré
 ½ Hokkaido græskar
 1 spsk. olivenolie
 1 tsk. salt
 ½ tsk. finthakket frisk gurkemejekan udelades
 1 dl. vand
Ristotto
 1 spsk. olivenolie
 2 løg
 2 fed hvidløg
 300 g. risotto ris
 2 spsk. æbleeddike
 7 dl. kogende vand
 1 spsk. grøntsagsbouillon (pulver)
 2 spsk. gærflager
 1 tsk. salt
 1 dl. persille
Grønkålschips
 4 blade grønkål
 ½ spsk. olivenolie
 1 tsk. salt
 1 tsk. paprikaflager eller chiliflager
 1 dl. Mandler blancheret med rosmarin

Sådan gør du

1

Start med at flække græskaret og fjern kernerne. Du kan vælge at skrælle græskarret, men hvis du vasker det godt, så kan du sagtens bruge skrællen. Skær græskarret i tern og læg dem på en bageplade eller ildfastform. Dryp med olivenolie og drys med salt, og bag ternene i ovnen ca. 20 minutter ved 200°C. Lad græskarternene køle lidt af og blend dem sammen med finthakket gurkemeje og vand til en pure.

Opvarm 1 spsk. olivenolie i en gryde. Skær løg i tern og riv hvidløget fint. Svits løg og hvidløg i den varme olie, og tilsæt så risottoris. Skru ned for varmen, og lad det småstege et par minutter. Tilsæt æbleeddike, og steg med ca. 1 minut.
Opløs bouillon i kogende vand, og tilsæt ca. halvdelen til gryden med risottoris. Rør godt rundt og tilsæt resten af bouillonen lidt efter lidt, og lad risene simre ca. 20 minutter.

Imens laves grønkålschips. Fjern de grove stilke på grønkålsbladene, skyl bladene godt og tør dem i et rent viskestykke. Del bladene i mindre stykker, og læg dem på en bageplade og dryp med olivenolie. Fordel olien på bladene ved at ”massere” dem og drys til sidst med salt og paprikaflager. Bag dem i ovnen ved 200°C i 8-10 minutter – hold godt øje, de må ikke blive for mørke

Rør nu græskarpure i risene, sammen med gærflager, salt og persille.

Server græskarrisotto med grønkålschips, et drys mandler og frisk persille.

Måske vil du også prøve


3 i 1 Laksecreme med purløg og peberfrugt


Asiatisk inspireret nudelsalat med oksekød, misodressing og hvidløgs-chips


Bagt tomatsauce og kødboller


Balsamicobagte rødbeder på salat med gedeost, valnødder og appelsindressing

Tina Sprogø
Foodstyling – Fotografering
Markedsføring – Opskriftudvikling

Velkommen hos Foodzens!

Her får du inspiration til mad som er hurtig, nem og sund – med masser af smag og farve! Jeg laver helst mad med masser af grøntsager i alverdens former (nogen gange er de nærmest usynlige #hiddenveggies) og med enkle, lettilgængelige råvarer. Jeg hedder Tina og jeg glæder mig til at byde dig indenfor. Jeg er uddannet Ernærings- og  husholdningsøkonom, og driver virksomheden tinasprogoe.dk, hvor jeg tilbyder bl.a. markedsføring til fødevareproducenter i form af tekst, fotos, opskriftudvikling, foodstyling og konceptudvikling.

Velkommen indenfor!