Print valgmuligheder:

Græskarrisotto med grønkålschips

Vælg4 Portioner

Græskar puré
 ½ Hokkaido græskar
 1 spsk. olivenolie
 1 tsk. salt
 ½ tsk. finthakket frisk gurkemejekan udelades
 1 dl. vand
Ristotto
 1 spsk. olivenolie
 2 løg
 2 fed hvidløg
 300 g. risotto ris
 2 spsk. æbleeddike
 7 dl. kogende vand
 1 spsk. grøntsagsbouillon (pulver)
 2 spsk. gærflager
 1 tsk. salt
 1 dl. persille
Grønkålschips
 4 blade grønkål
 ½ spsk. olivenolie
 1 tsk. salt
 1 tsk. paprikaflager eller chiliflager
 1 dl. Mandler blancheret med rosmarin
1

Start med at flække græskaret og fjern kernerne. Du kan vælge at skrælle græskarret, men hvis du vasker det godt, så kan du sagtens bruge skrællen. Skær græskarret i tern og læg dem på en bageplade eller ildfastform. Dryp med olivenolie og drys med salt, og bag ternene i ovnen ca. 20 minutter ved 200°C. Lad græskarternene køle lidt af og blend dem sammen med finthakket gurkemeje og vand til en pure.

Opvarm 1 spsk. olivenolie i en gryde. Skær løg i tern og riv hvidløget fint. Svits løg og hvidløg i den varme olie, og tilsæt så risottoris. Skru ned for varmen, og lad det småstege et par minutter. Tilsæt æbleeddike, og steg med ca. 1 minut.
Opløs bouillon i kogende vand, og tilsæt ca. halvdelen til gryden med risottoris. Rør godt rundt og tilsæt resten af bouillonen lidt efter lidt, og lad risene simre ca. 20 minutter.

Imens laves grønkålschips. Fjern de grove stilke på grønkålsbladene, skyl bladene godt og tør dem i et rent viskestykke. Del bladene i mindre stykker, og læg dem på en bageplade og dryp med olivenolie. Fordel olien på bladene ved at ”massere” dem og drys til sidst med salt og paprikaflager. Bag dem i ovnen ved 200°C i 8-10 minutter – hold godt øje, de må ikke blive for mørke

Rør nu græskarpure i risene, sammen med gærflager, salt og persille.

Server græskarrisotto med grønkålschips, et drys mandler og frisk persille.

Næringsfakta

Portioner 4