Pesto med citron

Jeg har det af og til lidt stramt med pesto – kender du det? Måske er det bare blevet lidt ødelagt af halvdårlige pestoer, serveret alle vegne. Men en god, hjemmelavet pesto kan nu alligevel noget. Jeg pifter den altid op med godt med citronsaft, da jeg synes det hjælper lidt på den tunge og dominerende smag, som jeg ikke er så pjattet med. Men den her variant med citron er både nem, smager af pesto og er alligevel lidt friskere i smagen.

Den holder bedst (på køl) hvis du efter brug husker at hælde lidt olie på, så overfladen er dækket af olie.

Vælg1 Portion
Del på pinterest

Ingredienser

 1 stor håndfuld frisk basilikum
 30 g ristede pinjekerner
 25 g friskrevet parmesan
 ½ tsk. salt
 1 spsk. citronsaft
 2 spsk. avocadoolie
 3 spsk. olivenolie
 2 fed presset hvidløg

Sådan gør du

1

Kom det hele i en minihakker og kør til massen er ensartet, men stadig grov.

Server til salat, carpaccio, pizza, friskkogt pasta eller brød.

Måske vil du også prøve


3 i 1 Laksecreme med purløg og peberfrugt


Asiatisk inspireret nudelsalat med oksekød, misodressing og hvidløgs-chips


Bagt tomatsauce og kødboller


Balsamicobagte rødbeder på salat med gedeost, valnødder og appelsindressing

Tina Sprogø
Foodstyling – Fotografering
Markedsføring – Opskriftudvikling

Velkommen hos Foodzens!

Her får du inspiration til mad som er hurtig, nem og sund – med masser af smag og farve! Jeg laver helst mad med masser af grøntsager i alverdens former (nogen gange er de nærmest usynlige #hiddenveggies) og med enkle, lettilgængelige råvarer. Jeg hedder Tina og jeg glæder mig til at byde dig indenfor. Jeg er uddannet Ernærings- og  husholdningsøkonom, og driver virksomheden tinasprogoe.dk, hvor jeg tilbyder bl.a. markedsføring til fødevareproducenter i form af tekst, fotos, opskriftudvikling, foodstyling og konceptudvikling.

Velkommen indenfor!