Sprød kålsalat med tahindressing og ristede kikærter

Sprød kålsalat med masser af smag, og som tilmed er nem at tygge. Her er kålen æltet en smule, og det gør salaten meget mere tyggevenlig. Med ristede kikærter og en cremet tahin dressing er kålsalaten fyldig og mættende i sig selv, men passer også fint til et stykke kød eller fjerkræ. Salaten er også god som madpakke, dryp først med dressingen lige inden spisetid!

Opskriften er lavet i samarbejde med Jeksen Grønthandel 

Vælg4 Portioner
Del på pinterest

Ingredienser

Kålsalat
 3 blade grønkål
 ½ rødt spidskål
 ¼ hvidkål eller 1/2 lyst spidskål
 ½ tsk. salt
Tahindressing
 3 spsk. tahin
 2 spsk. citronsaft
 ½ tsk. hvidløgspulver
 ½ tsk. salt
 ½ tsk. finthakket rød chili
 1 tsk. rørsukker eller honning
 ½ dl. koldt vand
Ristede kikærter
 1 spsk. olivenolie
 1 dåse kikærtereller 115 g tørrede kikærter, som udblødes, koges og afkøles
 ½ spsk. karry
 ½ tsk. salt
Topping
 2 spsk. sesamfrø
 8 tørrede abrikoser
 1 citron
 evt. paprikaflager

Sådan gør du

1

Start med at snitte de 3 slags kål meget fint. Drys med salt og ”ælt” så kålstrimlerne med hænderne. Det gør kålen mere mør og tyggevenlig.

Rør tahin med citronsaft, hvidløgspulver, salt, chili og rørsukker. Kom vandet i lidt ad gangen, og rør godt, indtil konsistensen er passende.

Opvarm olivenolie på en pande og tilsæt karry. Rist kikærterne heri 2-3 minutter. Drys med salt og lad afkøle lidt.

Rist sesam et par minutter på en tør pande ved medium varme.
Skær abrikoserne i strimler og citron i både.

Anret kålsalaten med ristet sesam, abrikosstrimler og tahin dressing og server med citron og evt. et drys paprikaflager.

Måske vil du også prøve


3 i 1 Laksecreme med purløg og peberfrugt


Asiatisk inspireret nudelsalat med oksekød, misodressing og hvidløgs-chips


Bagt tomatsauce og kødboller


Balsamicobagte rødbeder på salat med gedeost, valnødder og appelsindressing

Tina Sprogø
Foodstyling – Fotografering
Markedsføring – Opskriftudvikling

Velkommen hos Foodzens!

Her får du inspiration til mad som er hurtig, nem og sund – med masser af smag og farve! Jeg laver helst mad med masser af grøntsager i alverdens former (nogen gange er de nærmest usynlige #hiddenveggies) og med enkle, lettilgængelige råvarer. Jeg hedder Tina og jeg glæder mig til at byde dig indenfor. Jeg er uddannet Ernærings- og  husholdningsøkonom, og driver virksomheden tinasprogoe.dk, hvor jeg tilbyder bl.a. markedsføring til fødevareproducenter i form af tekst, fotos, opskriftudvikling, foodstyling og konceptudvikling.

Velkommen indenfor!