Sprød kålsalat med masser af smag, og som tilmed er nem at tygge. Her er kålen æltet en smule, og det gør salaten meget mere tyggevenlig. Med ristede kikærter og en cremet tahin dressing er kålsalaten fyldig og mættende i sig selv, men passer også fint til et stykke kød eller fjerkræ. Salaten er også god som madpakke, dryp først med dressingen lige inden spisetid!
Opskriften er lavet i samarbejde med Jeksen Grønthandel
Vælg4 Portioner
Start med at snitte de 3 slags kål meget fint. Drys med salt og ”ælt” så kålstrimlerne med hænderne. Det gør kålen mere mør og tyggevenlig.
Rør tahin med citronsaft, hvidløgspulver, salt, chili og rørsukker. Kom vandet i lidt ad gangen, og rør godt, indtil konsistensen er passende.
Opvarm olivenolie på en pande og tilsæt karry. Rist kikærterne heri 2-3 minutter. Drys med salt og lad afkøle lidt.
Rist sesam et par minutter på en tør pande ved medium varme.
Skær abrikoserne i strimler og citron i både.
Anret kålsalaten med ristet sesam, abrikosstrimler og tahin dressing og server med citron og evt. et drys paprikaflager.
Tina Sprogø
Foodstyling – Fotografering
Markedsføring – Opskriftudvikling
Velkommen hos Foodzens!
Her får du inspiration til mad som er hurtig, nem og sund – med masser af smag og farve! Jeg laver helst mad med masser af grøntsager i alverdens former (nogen gange er de nærmest usynlige #hiddenveggies) og med enkle, lettilgængelige råvarer. Jeg hedder Tina og jeg glæder mig til at byde dig indenfor. Jeg er uddannet Ernærings- og husholdningsøkonom, og driver virksomheden tinasprogoe.dk, hvor jeg tilbyder bl.a. markedsføring til fødevareproducenter i form af tekst, fotos, opskriftudvikling, foodstyling og konceptudvikling.
Velkommen indenfor!