Print valgmuligheder:

Sprød kålsalat med tahindressing og ristede kikærter

Vælg4 Portioner

Kålsalat
 3 blade grønkål
 ½ rødt spidskål
 ¼ hvidkål eller 1/2 lyst spidskål
 ½ tsk. salt
Tahindressing
 3 spsk. tahin
 2 spsk. citronsaft
 ½ tsk. hvidløgspulver
 ½ tsk. salt
 ½ tsk. finthakket rød chili
 1 tsk. rørsukker eller honning
 ½ dl. koldt vand
Ristede kikærter
 1 spsk. olivenolie
 1 dåse kikærtereller 115 g tørrede kikærter, som udblødes, koges og afkøles
 ½ spsk. karry
 ½ tsk. salt
Topping
 2 spsk. sesamfrø
 8 tørrede abrikoser
 1 citron
 evt. paprikaflager
1

Start med at snitte de 3 slags kål meget fint. Drys med salt og ”ælt” så kålstrimlerne med hænderne. Det gør kålen mere mør og tyggevenlig.

Rør tahin med citronsaft, hvidløgspulver, salt, chili og rørsukker. Kom vandet i lidt ad gangen, og rør godt, indtil konsistensen er passende.

Opvarm olivenolie på en pande og tilsæt karry. Rist kikærterne heri 2-3 minutter. Drys med salt og lad afkøle lidt.

Rist sesam et par minutter på en tør pande ved medium varme.
Skær abrikoserne i strimler og citron i både.

Anret kålsalaten med ristet sesam, abrikosstrimler og tahin dressing og server med citron og evt. et drys paprikaflager.

Næringsfakta

Portioner 4