Thai-inspireret agurkesalat med rødløg og lime

Thai inspireret agurkesalat

Hvis du er vild med asiatisk mad, så skal du næsten prøve den her agurkesalat. Med sprøde agurker og et strejf af Thailand, synes jeg den kan passe til alverdens retter, fordi den i sig selv har masser af smag, og kan løfte retter med mindre smag. Jeg synes, den er super til  kylling, fiskefrikadeller og små oksekødsboller, men der er faktisk ingen begrænsninger – alle steder, hvor du mangler ekstra smag og fut i tilbehøret.

Vælg4 Portioner
Del på pinterest

Ingredienser

Salat
 2 agurker
 1 lille rødløg
 1 dl. hakket, frisk koriander
 ½ dl. hakket, frisk mynte
 50 g. grofthakkede peanuts
Dressing
 2 spsk. limesaft
 2 spsk. olivenolie
 1 spsk. hvidvinseddike eller risvineddike
 1 spsk. flydende honning
 ½ tsk. tørrede chiliflager
 1 fed presset hvidløg
 1 spsk. sort sesam

Sådan gør du

1

Flæk agurkerne på langs og fjern kernerne, f.eks. ved at skrabe på langs med en teske. Skær agurker i skiver og rødløg i tynde både.

Bland agurk og rødløg med koriander, mynte og peanuts.

Rør limesaft med olie, eddike, honning, chiliflager, presset hvidløg og sort sesam.

Dryp dressingen over salaten og server.

Måske vil du også prøve


3 i 1 Laksecreme med purløg og peberfrugt


Asiatisk inspireret nudelsalat med oksekød, misodressing og hvidløgs-chips


Bagt tomatsauce og kødboller


Balsamicobagte rødbeder på salat med gedeost, valnødder og appelsindressing

Tina Sprogø
Foodstyling – Fotografering
Markedsføring – Opskriftudvikling

Velkommen hos Foodzens!

Her får du inspiration til mad som er hurtig, nem og sund – med masser af smag og farve! Jeg laver helst mad med masser af grøntsager i alverdens former (nogen gange er de nærmest usynlige #hiddenveggies) og med enkle, lettilgængelige råvarer. Jeg hedder Tina og jeg glæder mig til at byde dig indenfor. Jeg er uddannet Ernærings- og  husholdningsøkonom, og driver virksomheden tinasprogoe.dk, hvor jeg tilbyder bl.a. markedsføring til fødevareproducenter i form af tekst, fotos, opskriftudvikling, foodstyling og konceptudvikling.

Velkommen indenfor!