Kikærtevafler med fetacreme

Vælg4 Portioner
Del på pinterest

Ingredienser

 400 g. kikærter1 dåse
 2 fed hvidløg
 1 tsk. salt
 2 spsk. olie
 1 spsk. tahin
 1 spsk. citronsaft
 1 tsk. gurkemeje (stødt)
 1 tsk. ras el hanout (krydderiblandning)
 1 spsk. chiafrø
 1 tsk. bagepulver
 2 stk. æg
 1 dl. kikærtemel
 1 dl. vand
 1 spsk. nigellafrøalternativt sesamfrø
 150 g. feta
 100 g. grillet peberfrugti olie, drænet vægt
 1 spsk. olie
 2 spsk. creme fraiche

Sådan gør du

1

Blend alt – undtagen nigellafrø (eller sesam) – til en ensartet masse, og lad dejen hvile 5-10 minutter mens vaffeljernet varmes op. Kom evt. lidt olie på vaffeljernet og bag vaflerne til de er godt sprøde. Undlad at åbne vaffeljernet undervejs, da vaflerne ellers vil skille ad.

Server vaflerne med f.eks. spinat, avocado, sukkerærter, friske spirer, lime og fetacreme med grillet peberfrugt.

Måske vil du også prøve


3 i 1 Laksecreme med purløg og peberfrugt


Asiatisk inspireret nudelsalat med oksekød, misodressing og hvidløgs-chips


Bagt tomatsauce og kødboller


Balsamicobagte rødbeder på salat med gedeost, valnødder og appelsindressing

Tina Sprogø
Foodstyling – Fotografering
Markedsføring – Opskriftudvikling

Velkommen hos Foodzens!

Her får du inspiration til mad som er hurtig, nem og sund – med masser af smag og farve! Jeg laver helst mad med masser af grøntsager i alverdens former (nogen gange er de nærmest usynlige #hiddenveggies) og med enkle, lettilgængelige råvarer. Jeg hedder Tina og jeg glæder mig til at byde dig indenfor. Jeg er uddannet Ernærings- og  husholdningsøkonom, og driver virksomheden tinasprogoe.dk, hvor jeg tilbyder bl.a. markedsføring til fødevareproducenter i form af tekst, fotos, opskriftudvikling, foodstyling og konceptudvikling.

Velkommen indenfor!