Asiatisk inspireret nudelsalat med oksekød, misodressing og hvidløgs-chips

Asiatisk nudelsalat med oksekød, misodressing og fritterede hvidløgs-chips kan sende tankerne på eksotisk langfart med alle de dufte og smage, som kendetegner det asiatiske køkken. Denne sprøde og farverige salat serveres med hjemmelavede hvidløgs-chips, et drys sort sesam og frisk koriander.

Vælg4 Portioner
Del på pinterest

Ingredienser

Salat
 250 g. Boghvedenudler eller risnudler
 ¼ lilla spidskål
 10 radiser
 2 skoleagurker
 1 gul peberfrugt
 100 g. sugarsnaps
 ½ frisk rød chili
 1 spsk. smør
 1 spsk. olivenolie
 2 tykstegsbøffer
 ½ tsk. salt
Misodressing
 2 spsk. miso
 2 spsk. sesamolie
 1 spsk. soyasauce
 1 spsk. risvineddike
 1 spsk. fintrevet frisk ingefær
 1 spsk. limesaft
Hvidløgs-chips
 6 fed hvidløg
 2 spsk. sesamolie
 1 dl. smagsneutral olie
 ¼ tsk. salt
Pynt
 2 spsk. sesam
 1 bdt. frisk koriander

Sådan gør du

1

Kog nudlerne efter anvisning på emballagen og lad dem afkøle.
Snit spidskål meget fint, og skær radiser i tynde skiver. Skær skoleagurker på langs i tynde skiver og skær peberfrugten i strimler. Skær sugarsnaps i halve på langs og chilipeber i meget tynde skiver.

Opvarm smør og olivenolie i en pande. Steg tykstegsbøfferne 2-3 minutter på hver side og lad dem hvile 5 minutter. Drys med salt og skær dem i tynde skiver.
Rør miso med sesamolie, soya, risvin eddike, ingefær og limesaft.

Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde skiver. Opvarm de to slags olie i en lille gryde, og steg så hvidløgsskiverne ganske kort i den varme olie. De må kun tage en smule farve, hold godt øje, da det pludselig går hurtigt. Tag dem op og læg til afkøling på et stykke køkkenrulle, og drys med salt.

Anret nudler og grøntsager i en skål, og læg herpå skiver af tykstegsbøf. Dryp misodressingen over, og drys med hvidløgschips, sort sesam og frisk koriander.

Tip
2

Server evt. alle ingredienser hver for sig, så hver person kan sammensætte sin egen salat. På den måde kan alle være med, og det giver et flot bord, fyldt med de mange smukke grøntsager, som er skåret i lækre bidder.

Måske vil du også prøve


3 i 1 Laksecreme med purløg og peberfrugt


Asiatisk inspireret nudelsalat med oksekød, misodressing og hvidløgs-chips


Bagt tomatsauce og kødboller


Balsamicobagte rødbeder på salat med gedeost, valnødder og appelsindressing

Tina Sprogø
Foodstyling – Fotografering
Markedsføring – Opskriftudvikling

Velkommen hos Foodzens!

Her får du inspiration til mad som er hurtig, nem og sund – med masser af smag og farve! Jeg laver helst mad med masser af grøntsager i alverdens former (nogen gange er de nærmest usynlige #hiddenveggies) og med enkle, lettilgængelige råvarer. Jeg hedder Tina og jeg glæder mig til at byde dig indenfor. Jeg er uddannet Ernærings- og  husholdningsøkonom, og driver virksomheden tinasprogoe.dk, hvor jeg tilbyder bl.a. markedsføring til fødevareproducenter i form af tekst, fotos, opskriftudvikling, foodstyling og konceptudvikling.

Velkommen indenfor!