Balsamicobagte rødbeder på salat med gedeost, valnødder og appelsindressing

Stegte eller bagte rodfrugter er et rigtig godt element i en vintersalat, da det giver en god fylde og mæthed, og samtidig er nemmere at spise, end hvis man skulle indtage samme mængde rodfrugter i rå tilstand. Disse rødbedebåde er bagt med lidt balsamico og olivenolie, og serveret på ruccola sammen med en lækker gedeost med rosmarin, valnødder og appelsindressing med sennep og honning.

Opskriften er blevet til i samarbejde med Jeksen Grønthandel, som har leveret de lækre råvarer.

Vælg4 Portioner
Del på pinterest

Ingredienser

Salat
 6 små rødbeder
 1 spsk. balsamico
 1 spsk. olivenolie
 ½ tsk. salt
 100 g. ruccola
 100 g. gedeost i saltlage, med rosmarin
 50 g. valnødder
Appelsindressing
 2 spsk. friskpresset appelsinsaft
 1 spsk. dijon sennep
 1 spsk. olivenolie
 1 spsk. honning
 ½ tsk. salt

Sådan gør du

1

Skyl rødbederne godt, og skræl dem evt. hvis nødvendigt. Skær rødbederne i både og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bland balsamico, olie og salt og pensl rødbederne godt med blandingen. Bag rødbederne i ovnen ved 175 grader i ca. 25 minutter, til de er møre.

Anret ruccolasalat og læg herpå de bagte, letafkølede rødbeder. Drys med smuldret gedeost og valnødder,

Rør en dressing af appelsinsaft, sennep, olie og honning, og smag til med lidt salt. Dryp dressingen over salaten lige inden servering.

Måske vil du også prøve


3 i 1 Laksecreme med purløg og peberfrugt


Asiatisk inspireret nudelsalat med oksekød, misodressing og hvidløgs-chips


Bagt tomatsauce og kødboller


Balsamicobagte rødbeder på salat med gedeost, valnødder og appelsindressing

Tina Sprogø
Foodstyling – Fotografering
Markedsføring – Opskriftudvikling

Velkommen hos Foodzens!

Her får du inspiration til mad som er hurtig, nem og sund – med masser af smag og farve! Jeg laver helst mad med masser af grøntsager i alverdens former (nogen gange er de nærmest usynlige #hiddenveggies) og med enkle, lettilgængelige råvarer. Jeg hedder Tina og jeg glæder mig til at byde dig indenfor. Jeg er uddannet Ernærings- og  husholdningsøkonom, og driver virksomheden tinasprogoe.dk, hvor jeg tilbyder bl.a. markedsføring til fødevareproducenter i form af tekst, fotos, opskriftudvikling, foodstyling og konceptudvikling.

Velkommen indenfor!