Hummus med masser af smag

Når det skal gå rigtig stærkt, er det nemt at lave hummus på dåse-kikærter. Her i opskriften er der godt med smag og masser af hvidløg. Det er sådan, jeg bedst kan li’ min hummus, men du kan selvfølgelig sagtens skrue ned for mængden af hvidløg og krydderier!

Vælg1 Portion
Del på pinterest

Ingredienser

 1 dåse kikærterdrænet
 2 fed hvidløg
 2 spsk. citronsaft
 ½ tsk. spidskommen
 ½ tsk. stødt koriander
 ½ tsk. tørrede chiliflager
 2 spsk. tahin
 1 tsk. salt
 3 spsk. olivenolie
 ½ dl. vand

Sådan gør du

1

Kom alle ingredienser i en blender og kør til massen er helt ensartet. Der kan tilføjes ekstra vand, hvis du gerne vil have en mere flydende hummus.

Pynt med f.eks. sort sesam, granatæblekerner og strimlet mynte, samt et par dryp olivenolie.

Måske vil du også prøve


3 i 1 Laksecreme med purløg og peberfrugt


Asiatisk inspireret nudelsalat med oksekød, misodressing og hvidløgs-chips


Bagt tomatsauce og kødboller


Balsamicobagte rødbeder på salat med gedeost, valnødder og appelsindressing

Tina Sprogø
Foodstyling – Fotografering
Markedsføring – Opskriftudvikling

Velkommen hos Foodzens!

Her får du inspiration til mad som er hurtig, nem og sund – med masser af smag og farve! Jeg laver helst mad med masser af grøntsager i alverdens former (nogen gange er de nærmest usynlige #hiddenveggies) og med enkle, lettilgængelige råvarer. Jeg hedder Tina og jeg glæder mig til at byde dig indenfor. Jeg er uddannet Ernærings- og  husholdningsøkonom, og driver virksomheden tinasprogoe.dk, hvor jeg tilbyder bl.a. markedsføring til fødevareproducenter i form af tekst, fotos, opskriftudvikling, foodstyling og konceptudvikling.

Velkommen indenfor!