Buddhabowl med perlerug, kylling og soyastegte champignons

En buddhabowl er fantastisk til at få spist en masse forskellige grøntsager, og måske brugt en rest ris, nudler eller kylling. I den her version er der soyastegte champignons, som giver dejlig smag og modspil til grøntsagerne. Grøntsagerne kan varieres i det uendelige, så det er bare med at finde sine yndlingsgrøntsager frem og give dem tilbehør med smag!

Opskriften er lavet for DM Skincare, som har fokus på, hvordan kosten i samspil med den rigtige hudpleje kan afhjælpe hudproblemer. Du kan læse mere på dmskincare.dk

Vælg4 Portioner
Del på pinterest

Ingredienser

Perlerug
 1 ½ dl. perlerug
 2 spsk. hakket frisk persille
Kylling
 300 g. kyllingeinderfilet
 ½ tsk. salt
 1 tsk. karry
 1 spsk. olie
Soyastegte champignons
 1 spsk. olie
 1 spsk. smør
 2 spsk. soyasauce
 1 fed hvidløg
 250 g. champignons
 1 lime
 2 spsk. sesamfrø
Grøntsager
 2 dl. edamamebønneroptøet fra frost
 1 hjertesalat
 2 små rødbeder, gerne stribede
 4 gulerødder
 1 avocado
 1 bdt. frisk koriander
 1 lime

Sådan gør du

1

Kog perlerug efter anvisning på emballagen, lad dem køle af og vend den hakkede persille godt rundt.

Vend kylling inderfilet i en blanding af salt, karry og rapsolie, f.eks. i en frysepose. Fordel olien godt på kyllingestykkerne. Steg inderfileterne 4-5 minutter på hver side ved mellemhøj varme.

Opvarm smør og rapsolie på panden, og tilsæt soyasauce. Skær champignons i halve og steg dem på panden ved meget lav varme, evt. sammen med hvidløg. Dryp limesaft over og drys med sesamfrø.

Hæld edamamebønnerne i en lille skål og overhæld dem med kogende vand. Lad dem stå 5-10 minutter til de er tøet helt op. Skær hjertesalat i strimler og rødbeder i tynde skiver. Skær gulerødder i tændstiktynde strimler og avocado i tynde både.

Anret i en flad skål eller stor dyb tallerken de kogte perlerug, kylling inderfilet, stegte champignons, edamamebønner, salat, rødbeder, gulerødder, avocado og koriander. Pynt med limebåde.

2

Måske vil du også prøve


3 i 1 Laksecreme med purløg og peberfrugt


Asiatisk inspireret nudelsalat med oksekød, misodressing og hvidløgs-chips


Bagt tomatsauce og kødboller


Balsamicobagte rødbeder på salat med gedeost, valnødder og appelsindressing

Tina Sprogø
Foodstyling – Fotografering
Markedsføring – Opskriftudvikling

Velkommen hos Foodzens!

Her får du inspiration til mad som er hurtig, nem og sund – med masser af smag og farve! Jeg laver helst mad med masser af grøntsager i alverdens former (nogen gange er de nærmest usynlige #hiddenveggies) og med enkle, lettilgængelige råvarer. Jeg hedder Tina og jeg glæder mig til at byde dig indenfor. Jeg er uddannet Ernærings- og  husholdningsøkonom, og driver virksomheden tinasprogoe.dk, hvor jeg tilbyder bl.a. markedsføring til fødevareproducenter i form af tekst, fotos, opskriftudvikling, foodstyling og konceptudvikling.

Velkommen indenfor!