Cremet grøntsagsgryde med masser af smag

Denne cremede og mættende ret kan laves både med og uden kød. Det er grøntsagerne og krydderierne, der bærer smagen igennem. og det er en super ret at servere med lidt ris eller naanbrød. Smager også dejligt med en klat creme fraiche, lime og masser af frisk koriander.

Lav gerne en dobbelt portion, når du er igang. Det er en dejlig ret at have i køleskabet, til en travl dag. For variationens skyld, kan du servere forskelligt tilbehør – prøv f.eks.:

Dag 1: Server med naanbrød, creme fraiche og frisk koriander

Dag 2: Vend 100 g frisk spinat i retten, mens du varmer den op og server med kogte ris og syltede rødløg og frisk persille

 

 

Vælg4 Portioner
Del på pinterest

Ingredienser

 1 butternut squash
 ½ blomkål
 1 tsk. olie
 1 tsk. garam masala
 3 fed hvidløg
 2 tsk. gul karrypasta
 2 tsk. garam masala
 1 spsk. kokosolie anden olie kan også bruges
 1 stk. squash
 1 stk. rød peberfrugt
 1 dåse kikærter
 180 g. stegt kylling eller pipfri
 2 dl. kokosmælk
 3 dl. tomat passataalternativt hakket tomat på dåse
 1 tsk. fintrevet limesaft

Sådan gør du

1

Skær butternut squash i tern og blomkål i små buketter. Spray med lidt olie og drys garam masala over. Bred ud på bagepapir og bag i ovnen ca 25 min. ved 200 grader til de er let gyldne i overfladen.
Skær rødløg og hvidløg i tern og steg dem med gul karrypasta, garam masala og kokosolie i en stor gryde.
Skær squash og peberfrugt i tern og steg dem med sammen med løgene. Tilsæt kikærter og kylling eller pipfri og steg et par minutter. Tilsæt tilsidst de stegte butternut squash og blomkålsbuketter, kokosmælk og tomatpassata og vend det godt rundt. Smag til med lidt salt og drys med frisk chili.

2

Server med ris og syltet rødløg samt lidt frisk persille.

3

Server med naanbrød, creme fraiche eller yoghurt og frisk koriander.

Måske vil du også prøve


3 i 1 Laksecreme med purløg og peberfrugt


Asiatisk inspireret nudelsalat med oksekød, misodressing og hvidløgs-chips


Bagt tomatsauce og kødboller


Balsamicobagte rødbeder på salat med gedeost, valnødder og appelsindressing

Tina Sprogø
Foodstyling – Fotografering
Markedsføring – Opskriftudvikling

Velkommen hos Foodzens!

Her får du inspiration til mad som er hurtig, nem og sund – med masser af smag og farve! Jeg laver helst mad med masser af grøntsager i alverdens former (nogen gange er de nærmest usynlige #hiddenveggies) og med enkle, lettilgængelige råvarer. Jeg hedder Tina og jeg glæder mig til at byde dig indenfor. Jeg er uddannet Ernærings- og  husholdningsøkonom, og driver virksomheden tinasprogoe.dk, hvor jeg tilbyder bl.a. markedsføring til fødevareproducenter i form af tekst, fotos, opskriftudvikling, foodstyling og konceptudvikling.

Velkommen indenfor!