Gratinerede svampe med bønner, spinat og mozzarella

Fyldte svampe med hvide bønner, spinat og mozzarella er hurtige at lave, især hvis du bruger bønner på dåse. Fyldet røres bare sammen i skål og kommes i svampene, der bages i ovnen. Nemt og hurtigt!

Vælg4 Portioner
Del på pinterest

Ingredienser

 500 g. store svampe, f.eks. portobello eller champignon
 1 dåse butterbeans eller kikærter, drænet vægt 240 galternativt kan bruges tørrede bønner eller kikærter, som iblødsættes og koges efter anvisning på emballagen
 1 rød snackpeber
 2 fed hvidløg
 2 håndfulde spinat
 2 æg
 50 g. revet mozzarellaAnden revet ost kan også bruges
 1 tsk. himamlaya kryddersalt
 1 tsk. paprikaflager eller chiliflagerkan udelades
 friske krydderurter, f.eks. kørvel eller persille

Sådan gør du

1

Fjern stokkene på svampene og læg svampene i et smurt, ovnfast fad. Hak stokkene fint.

Hæld væsken fra bøgerne og kom dem i en skål. Skær peberfrugt i strimler, hak spinaten groft og riv eller pres hvidløget. Bland grøntsager og stokke fra svampene sammen med bønnerne. Tilsæt æg, revet mozzarella, Himalaya kryddersalt og paprikaflager og rør det godt sammen.

Kom fyldet ned i svampene, og bag dem i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter. Tiden afhænger af størrelsen på svampene, jo større svampe, jo længere bagetid.

Server evt. med salat og kogte ris.

Måske vil du også prøve


3 i 1 Laksecreme med purløg og peberfrugt


Asiatisk inspireret nudelsalat med oksekød, misodressing og hvidløgs-chips


Bagt tomatsauce og kødboller


Balsamicobagte rødbeder på salat med gedeost, valnødder og appelsindressing

Tina Sprogø
Foodstyling – Fotografering
Markedsføring – Opskriftudvikling

Velkommen hos Foodzens!

Her får du inspiration til mad som er hurtig, nem og sund – med masser af smag og farve! Jeg laver helst mad med masser af grøntsager i alverdens former (nogen gange er de nærmest usynlige #hiddenveggies) og med enkle, lettilgængelige råvarer. Jeg hedder Tina og jeg glæder mig til at byde dig indenfor. Jeg er uddannet Ernærings- og  husholdningsøkonom, og driver virksomheden tinasprogoe.dk, hvor jeg tilbyder bl.a. markedsføring til fødevareproducenter i form af tekst, fotos, opskriftudvikling, foodstyling og konceptudvikling.

Velkommen indenfor!