Mandelpaneret kylling med kålsalat og misodressing

Rødbeder er normalt ikke med i den gruppe af grøntsager, der er særligt velegnede til Keto og LCHF retter, men her er alligevel en lille smule med. Bolsjebeder i ultra tynde skiver smager nemlig fantastisk og ser samtidig flotte ud. Og her er tale om en meget lille mængde, ca. 10 g ialt (hvilket giver 0,7 g netto kulhydrat), og de kan naturligvis udelades i retten.

Faktisk er det i højere grad kyllingen, der er interessant her! Det er nemlig en sprød, nærmest nugget-agtig kylling, som faktisk bare er inderfilet vendt i mandelmel og salt, og derefter stegt i olivenolie. Super enkelt, men sprødt og velsmagende!

Misodressingen giver masser af smag, og kan naturligvis erstattes af en anden dressing.

Samlet set indeholder retten ca. 3 g nettokulhydrat og ca. 340 kcal

Vælg1 Portion
Del på pinterest

Ingredienser

Salat
 50 g. spidskål
 50 g. blomkål
 5 meget tynde skiver af en bolsjebede
 1 håndfuld ruccola
Mandelpaneret kylling
 125 g. kyllinge inderfilet
 2 spsk. mandelmel
 ½ tsk. salt
 2 spsk. olie
Misodressing
 1 tsk. misopasta
 1 tsk. sesamolie
 1 tsk. limesaft
 ½ tsk. sukrin gold
Pynt
 1 tsk. sesam
 2 spsk. friske koriander

Sådan gør du

1

Skær spidskål i strimler, blomkål i små buketter og bolsje bede i meget tynde skiver.
Anret på en tallerken sammen med ruccola.

Vend kyllingeinderfilet godt rundt i mandelmel og salt, og steg i olien ved mellemhøje varme, 6-8 minutter til kyllingen er kulden, sprød og gennemstegt. Anret oven på salaten.

Rør miso med sesamolie, limesaft og sukrin gold.

Drys salaten med sesam og frisk koriander og server med misodressing.

Måske vil du også prøve


3 i 1 Laksecreme med purløg og peberfrugt


Asiatisk inspireret nudelsalat med oksekød, misodressing og hvidløgs-chips


Bagt tomatsauce og kødboller


Balsamicobagte rødbeder på salat med gedeost, valnødder og appelsindressing

Tina Sprogø
Foodstyling – Fotografering
Markedsføring – Opskriftudvikling

Velkommen hos Foodzens!

Her får du inspiration til mad som er hurtig, nem og sund – med masser af smag og farve! Jeg laver helst mad med masser af grøntsager i alverdens former (nogen gange er de nærmest usynlige #hiddenveggies) og med enkle, lettilgængelige råvarer. Jeg hedder Tina og jeg glæder mig til at byde dig indenfor. Jeg er uddannet Ernærings- og  husholdningsøkonom, og driver virksomheden tinasprogoe.dk, hvor jeg tilbyder bl.a. markedsføring til fødevareproducenter i form af tekst, fotos, opskriftudvikling, foodstyling og konceptudvikling.

Velkommen indenfor!