Mexicansk inspireret salat – Keto & LCHF

Der er næppe nogen mexicaner, der vil mene, at der er noget ægte mexicansk over denne salat. Ikke desto mindre, så smager den af “taco-night”, som den er herhjemme. Normalt med tortillas, hakket oksekød stegt med tacokrydderi, hjemmelavet guacamole, salsa, revet cheddar og selvfølgelig friske grøntsager og koriander.

Så selvom det nok ikke ligefrem er autentisk, ja så smager det faktisk ganske godt. Og er en af de retter, som hele familien nyder. Og med denne salat, så kan den velkendte smag fra en af familiens livretter sagtens serveres i en Keto/LCHF udgave. Den er helt uden tortilla – så det gør den selvfølgelig noget anderledes, men smagen er virkelig god og jeg må sige, at jeg ikke savner pandekagerne, når jeg serverer den her salat.

Opskriften er til 1 person og indeholder ca. 7 g kulhydrat og ca. 695 kcal.

Vælg1 Portion
Del på pinterest

Ingredienser

 125 g. hakket oksekød 10%
 ½ tsk. salt
 ¼ tsk. chiliflager
 ¼ tsk. spidskommen
 ¼ tsk. oregano
 80 g. spidskål
 50 g. agurk
 50 g. tomat
 25 g. revet rød cheddar
 75 g. avocado
 2 tsk. citronssaft
 1 fed fintrevet hvidløg
 1 spsk. salsa
 Frisk koriander
 1 spsk. creme fraichekan udelades

Sådan gør du

1

Steg oksekødet på en pande, evt. i lidt olie og drys krydderierne over. Vend godt rundt og lad det simre til kødet er gennemstegt.

Skær spidskål i tynde strimler, agurk i skiver og tomat i halve eller kvarte.

Læg spidskål nederst i en skål og drys med revet cheddar. Læg det stegte kød på, og herpå agurk og tomat.

Mos avocado med citronsaft og fintrevet hvidløg, og læg det på salaten sammen med salsa, koriander og evt. creme fraiche.

Drys evt. med ekstra chiliflager.

Måske vil du også prøve


3 i 1 Laksecreme med purløg og peberfrugt


Asiatisk inspireret nudelsalat med oksekød, misodressing og hvidløgs-chips


Bagt tomatsauce og kødboller


Balsamicobagte rødbeder på salat med gedeost, valnødder og appelsindressing

Tina Sprogø
Foodstyling – Fotografering
Markedsføring – Opskriftudvikling

Velkommen hos Foodzens!

Her får du inspiration til mad som er hurtig, nem og sund – med masser af smag og farve! Jeg laver helst mad med masser af grøntsager i alverdens former (nogen gange er de nærmest usynlige #hiddenveggies) og med enkle, lettilgængelige råvarer. Jeg hedder Tina og jeg glæder mig til at byde dig indenfor. Jeg er uddannet Ernærings- og  husholdningsøkonom, og driver virksomheden tinasprogoe.dk, hvor jeg tilbyder bl.a. markedsføring til fødevareproducenter i form af tekst, fotos, opskriftudvikling, foodstyling og konceptudvikling.

Velkommen indenfor!