Rug-toast stegt i æg med ristede svampe, chili og mozzarella

Supernem lille frokost-ret med champignon på sprødt brød. Brødet vendes i æg inden stegningen, og det giver både mere fylde og mere sprødhed til retten. Smager også dejligt med andre stegte grøntsager, f.eks. squash, auberginer, tomater og peberfrugt.
Mozzarella kan erstattes af feta eller en frisk yoghurtdressing.

Vælg4 Portioner
Del på pinterest

Ingredienser

 2 æg
 1 tsk. salt
 2 spsk. smør
 4 skiver rug sandwichbrød
 500 g. champignon i skiver
 1 lille rødløg i både
 125 g. frisk mozzarella
 1 tsk. tørrede chiliflager
 1 bdt. friske krydderurter f.eks. kørvel, brøndkarse eller persille

Sådan gør du

1

Pisk æg og salt godt sammen i en dyb tallerken, og vend brødskiverne heri, så de suger lidt æg på begge sider.
Smelt smørret på en pande og steg brødskiverne ca. 1 minut på hver side, til de er sprød. Tag brødskiverne af panden og steg nu champignon 5-6 minutter til de har taget farve.
Anret de stegte champignons på brødskiverne, pynt med rødløg og mozzarella i små stykker. Pynt med chiliflager og friske krydderurter

Måske vil du også prøve


3 i 1 Laksecreme med purløg og peberfrugt


Asiatisk inspireret nudelsalat med oksekød, misodressing og hvidløgs-chips


Bagt tomatsauce og kødboller


Balsamicobagte rødbeder på salat med gedeost, valnødder og appelsindressing

Tina Sprogø
Foodstyling – Fotografering
Markedsføring – Opskriftudvikling

Velkommen hos Foodzens!

Her får du inspiration til mad som er hurtig, nem og sund – med masser af smag og farve! Jeg laver helst mad med masser af grøntsager i alverdens former (nogen gange er de nærmest usynlige #hiddenveggies) og med enkle, lettilgængelige råvarer. Jeg hedder Tina og jeg glæder mig til at byde dig indenfor. Jeg er uddannet Ernærings- og  husholdningsøkonom, og driver virksomheden tinasprogoe.dk, hvor jeg tilbyder bl.a. markedsføring til fødevareproducenter i form af tekst, fotos, opskriftudvikling, foodstyling og konceptudvikling.

Velkommen indenfor!