Tomatsalat med cremet tofu-dressing

Her er en dressing, som er baseret på tofu og derfor også mættende, proteinrig, fedtfattig og faktisk virkelig cremet. Det er vigtigt at bruge silken tofu til denne opskrift, da den er blød og nemt kan blendes til en cremet dressing. Her er dressingen lavet med frisk basilikum og hvidløg og masser af citronsaft – en super kombination, som passer perfekt til de søde tomater.

Tomat salaten er enkel og med få ingredienser, og kan varieres i det uendelige. Smager f.eks. også dejligt med friske grønne asparges eller friskbælgede ærter.

Vælg4 Portioner
Del på pinterest

Ingredienser

Tofu dressing
 300 g. siklen tofu
 1 citron
 2 fed hvidløg
 1 håndfuld frisk basilikum
 1 tsk. salt
 Friskkværnet sort peber
Tomatsalat
 6 tomatergerne forskellige farver og slags
 2 skoleagurker eller 1/2 alm. agurk
 1 rødløg
 1 spsk. olivenolie
 1 spsk. basilikumblade i tynde strimler

Sådan gør du

1

Blend silken tofu med saften fra citronen, hvidløg, basilikum, salt og peber. Lad dressingen trække mindst 1/2 time inden servering, gerne mere.

Skær tomater i tern, agurk i skiver og rødløg i tynde ringe og bland det godt sammen med olivenolie. Drys med basilikum i strimler og server med tofu-dressing.

Måske vil du også prøve


3 i 1 Laksecreme med purløg og peberfrugt


Asiatisk inspireret nudelsalat med oksekød, misodressing og hvidløgs-chips


Bagt tomatsauce og kødboller


Balsamicobagte rødbeder på salat med gedeost, valnødder og appelsindressing

Tina Sprogø
Foodstyling – Fotografering
Markedsføring – Opskriftudvikling

Velkommen hos Foodzens!

Her får du inspiration til mad som er hurtig, nem og sund – med masser af smag og farve! Jeg laver helst mad med masser af grøntsager i alverdens former (nogen gange er de nærmest usynlige #hiddenveggies) og med enkle, lettilgængelige råvarer. Jeg hedder Tina og jeg glæder mig til at byde dig indenfor. Jeg er uddannet Ernærings- og  husholdningsøkonom, og driver virksomheden tinasprogoe.dk, hvor jeg tilbyder bl.a. markedsføring til fødevareproducenter i form af tekst, fotos, opskriftudvikling, foodstyling og konceptudvikling.

Velkommen indenfor!