Tomatsalat med purløgsolie

Tomatsalat kan varieres i det uendelige og med smagfulde, modne tomater som basis så kan de øvrige grøntsager udskiftes alt efter hvad man har i køleskabet.

Purløgsolien giver en dejlig frisk smag og dryppes over lige inden servering.

Vælg4 Portioner
Del på pinterest

Ingredienser

 4 store tomater
 1 rødløg
 75 g. blåbær
 1 håndfuld baby salat
 1 dl. friskbælgede ærter
 75 g. pistacienødder uden skal
Purløgsolie
 2 spsk. olivenolie
 1 spsk. hvidvinseddike
 1 tsk. flydende honning
 2 spsk. klippet purløg

Sådan gør du

1

Skær tomater i skiver og rødløg i tynde både. Anret begge dele på et fad og drys med blåbær, babysalat, ærter og pistacienødder.

Rør olien med hvidvinseddike, honning og klippet purløg og dryp den over salaten lige inden servering.

Måske vil du også prøve


3 i 1 Laksecreme med purløg og peberfrugt


Asiatisk inspireret nudelsalat med oksekød, misodressing og hvidløgs-chips


Bagt tomatsauce og kødboller


Balsamicobagte rødbeder på salat med gedeost, valnødder og appelsindressing

Tina Sprogø
Foodstyling – Fotografering
Markedsføring – Opskriftudvikling

Velkommen hos Foodzens!

Her får du inspiration til mad som er hurtig, nem og sund – med masser af smag og farve! Jeg laver helst mad med masser af grøntsager i alverdens former (nogen gange er de nærmest usynlige #hiddenveggies) og med enkle, lettilgængelige råvarer. Jeg hedder Tina og jeg glæder mig til at byde dig indenfor. Jeg er uddannet Ernærings- og  husholdningsøkonom, og driver virksomheden tinasprogoe.dk, hvor jeg tilbyder bl.a. markedsføring til fødevareproducenter i form af tekst, fotos, opskriftudvikling, foodstyling og konceptudvikling.

Velkommen indenfor!